Wednesday, 25 May 2011

Sunda_Adat saentos maot

ACARA TOS MAOTEN DI DESA SUMURWIRU

A.      Warga
1.       Wawaran
2.       Ngalayad : biasana nu ngiring duka cita, sareng aya oge nu masihan beas kanggo ngabantuan nu nuju kasusahan maksadna.
B.      Mayit
1.       Diibakan
a.       Dina ranjang beusi nu di sangsarapan samak, bantalna nganggo gedebong cau tase aya 3, kanggo sirah, bujur, sareng pean.
b.      Disabunan biasa, kukuna, awak, liang,
c.       Di abdasan
d.      Di wardonan(miceun kokotor tina bujur)
2.       Di kapasan tina liang liangna.
3.       Di kafanan ditambah samping, sareng samak.
4.       Di kurebkeun. Ngangge terenjel tina taneuh beureum   5  iji.
5.       Ditutup ku padung/awi.
6.       Di do’aan, di adanan, tambah talqin mayyit.
C.      Acara Do’a/muji/tahil
1.       Dinten 1-7
2.       Dinten 40/matang puluh
3.       Dinten 50/neket
4.       Dinten 100/natus
5.       Tepung taun/mendak/haol



0 comment:

Post a Comment

 
×
ISUZU ELF NMR