Tuesday, 19 April 2011

Sunda_Babasan Jeung Paribasa


1.      Babasan jeung Paribasa
Babasan jeung paribasa mangrupa basa injeuman, bisa disebut ogé basa sindir, anu maksudna malahmandar nu diajak nyarita henteu karasa nyentug. Éta nu dua téh bisa dibédakeun:
a)      Babasan, nya éta basa sindir anu mangrupa kalimah nu pondok tur ngandung harti injeuman.
Conto:
-          hampang leungeun               = galak.
-          gedé hulu                             = sombong.
-          hampang birit                       = jelema anu gampang dititah.
-          akal koja                               = kapinteran dipaké kajahatan.
Jsb..

b)      Paribasa, nya éta basa sindir anu mangrupa kalimah nu kekecapanana geus pakem atawa matok (teu bisa diganti ku kecap-kecap lain dina pasanganana)
Conto: “Moro julang ngaleupaskeun peusing” teu bisa diganti jadi “Moro julang ngaleupaskeun
   canghégar”.

     Conto Séjén:
-          buruk-buruk papan jati                                             = hadé goréng dulur sorangan.
-          bengkung ngariung bongkok ngaroyok                   = hirup sauyunan najan kudu
nyanghareupan pisusaheun.
-          hérang caina, beunang laukna                                  = anu dipihayang bisa kalaksanakeun ku
jalan badami tur henteu nganyenyeri
parasaan batur.
-          hadé gogog hadé tagog, hadé tata hadé basa          = laku hadé lampah, hadé basana.
Jsb..

11 comments:

  1. Dupi anjeun néangan kecap injeuman bisnis, injeuman pribadi, etangan, mobil
    injeuman, injeuman murid, injeuman konsolidasi hutang, hutang unsecured, venture
    modal, jsb .. Atawa éta Anjeun nampik injeuman a ku bank atawa finansial
    lembaga pikeun hiji atawa leuwih alesan. Anjeun di tempat katuhu pikeun
    leyuran injeuman Anjeun! Kuring keur hiji lender pribadi, kuring méré kaluar gajian ka
    pausahaan jeung individu dina laju kapentingan lemah sareng affordable tina
    2%. Minat. Mangga kontak urang via email
    newdaytonloancompany@gmail.com
    BORROWERS DATA S
    1) Ngaran Full: .......................................................
    2) Nagara: ......................................................... ..
    3) Alamat: ..........................................................
    4) Propinsi: ............................................................ ..
    5) Sex: ................................................................
    6) Status kakawinan: .................................................
    7) pagawéan: ................................................... ..
    8) Nomer Telepon: ................................................
    9) posisi Ayeuna di tempat gawé: .....................
    10) panghasilan Bulanan: .............................................
    11) Jumlah injeuman Diperlukeun: .....................................
    12) injeuman Lilana: ................................................
    13) Tujuan tina injeuman: .......................................... ..
    14) Agama: ...................................................... ..
    15) Dupi anjeun diterapkeun saméméh ....................
    hatur nuhun,
    Ibu Sonia

    ReplyDelete
  2. Anjeun kudu an injeuman urgent? anjeun dina utang? anjeun kudu injeuman urgent pikeun ngabiayaan Anjeun bisnis ?, geus geus nolak ku bank Anjeun, salempang teu leuwih, Services urang nu Gancang, Mudah & gajian aman ayeuna dina kaayaan naon bae. Nginjeum nepi ka $ 2.000 - $ 1,000.000 Dinten! Contact us gaduh leuwih seueur inpo injeuman di email ieu: noramildred.loan@hotmail.com

    Catetan: Anjeun bakal ngaharepkeun jawaban penyisihan jeung babak waragad dina waktu 24 jam

    Wasalam.
    Ibu Nora

    ReplyDelete
  3. Ref urang:

    Ref Anjeun:

    Kalayan hormat,

    Wilujeng ka gajian galaksi ngalawan gajian Kredit Bad! Mandang naon catetan kiridit macet bisa jadi jeung tagged, Anjeun bisa sesa assured manggihan deal injeuman katuhu ngaliwatan urang. Panawaran jeung urang jeung meunang bantuan duit tunai gancang. Kami baris nyoba pangalusna urang pikeun mantuan Anjeun manggihan gajian jeung istilah jeung ongkos meujeuhna!

    Urang geus husus disusun pikeun borrowers anu jeung catetan kiridit macet tagged .Here anjeun bakal meunang kasempetan pikeun nyieun status kiridit Anjeun upami Anjeun repay deui duit injeuman dina waktu diatur.

    * Kiriman / approve / transfer poé 1- 4 days
    * We digawe 24/7 dina sataun.
    * Laju dipikaresep 2%

    Urang méré gajian ka mana warga nagara anu ayeuna padamelan, diri padamelan, lokal atawa internasional jeung tahan akun bank valid bisa sesa assured hiji persetujuan ngalawan ieu gajian Kredit Bad. Sagedengeun ti eta, akun bank Anjeun kudu narima deposit langsung jeung teu masalah laundry.

    Jadi, naha ngadagoan? Eusian aplikasi pondok jeung wincikan required jeung ngalebetkeun eta. Kami baris ngolah eta tur meunangkeun deui ka Anjeun jeung leyuran dina jangka waktu nu no! ....

    Syarat
    Gelar
    Nami payun
    Nami pengker
    Tanggal lahir
    Jumlah diperlukeun
    Status kawin:
    Rincian pengeluaran bulanan
    *********************************
    Rincian karya
    Status pagawean
    Nami Perusahaan
    Type Of proyék
    Panghasilan Bulanan Net
    *********************************
    Bank Alamat
    Ngaran waris
    Nurun / code Swift
    Ngaran Bank
    Jumlah Iban
    Bank Type Account
    Number Account Bank
    *********************************
    Status padumukan
    Alamat imah
    Street Ngaran / Number
    City / Kota
    County
    Postcode
    Email
    Home Phone
    Mobile
    Gawé Phone

    * Paspor International discan
    * Panggerak discan Lisensi

    Galaxy gajian internasional
    234 Lincoln Avenue, Salinas,
    CA 93901, USA.
    galaxyloansinternational@yahoo.com
    info.galaxyloansinternational@gmail.com
    info.galaxyloans@gmail.com
    Tel: 1-646-343-5932
    Fax: 1-646-461-8191

    Hal haneut
    Pencairan Officer di Charge.
    Galaxy gajian internasional

    ReplyDelete
  4. Ref urang:

    Ref Anjeun:

    Kalayan hormat,

    Wilujeng ka gajian galaksi ngalawan gajian Kredit Bad! Mandang naon catetan kiridit macet bisa jadi jeung tagged, Anjeun bisa sesa assured manggihan deal injeuman katuhu ngaliwatan urang. Panawaran jeung urang jeung meunang bantuan duit tunai gancang. Kami baris nyoba pangalusna urang pikeun mantuan Anjeun manggihan gajian jeung istilah jeung ongkos meujeuhna!

    Urang geus husus disusun pikeun borrowers anu jeung catetan kiridit macet tagged .Here anjeun bakal meunang kasempetan pikeun nyieun status kiridit Anjeun upami Anjeun repay deui duit injeuman dina waktu diatur.

    * Kiriman / approve / transfer poé 1- 4 days
    * We digawe 24/7 dina sataun.
    * Laju dipikaresep 2%

    Urang méré gajian ka mana warga nagara anu ayeuna padamelan, diri padamelan, lokal atawa internasional jeung tahan akun bank valid bisa sesa assured hiji persetujuan ngalawan ieu gajian Kredit Bad. Sagedengeun ti eta, akun bank Anjeun kudu narima deposit langsung jeung teu masalah laundry.

    Jadi, naha ngadagoan? Eusian aplikasi pondok jeung wincikan required jeung ngalebetkeun eta. Kami baris ngolah eta tur meunangkeun deui ka Anjeun jeung leyuran dina jangka waktu nu no! ....

    Syarat
    Gelar
    Nami payun
    Nami pengker
    Tanggal lahir
    Jumlah diperlukeun
    Status kawin:
    Rincian pengeluaran bulanan
    *********************************
    Rincian karya
    Status pagawean
    Nami Perusahaan
    Type Of proyék
    Panghasilan Bulanan Net
    *********************************
    Bank Alamat
    Ngaran waris
    Nurun / code Swift
    Ngaran Bank
    Jumlah Iban
    Bank Type Account
    Number Account Bank
    *********************************
    Status padumukan
    Alamat imah
    Street Ngaran / Number
    City / Kota
    County
    Postcode
    Email
    Home Phone
    Mobile
    Gawé Phone

    * Paspor International discan
    * Panggerak discan Lisensi

    Galaxy gajian internasional
    234 Lincoln Avenue, Salinas,
    CA 93901, USA.
    galaxyloansinternational@yahoo.com
    info.galaxyloansinternational@gmail.com
    info.galaxyloans@gmail.com
    Tel: 1-646-343-5932
    Fax: 1-646-461-8191

    Hal haneut
    Pencairan Officer di Charge.
    Galaxy gajian internasional

    ReplyDelete
  5. Halo,
      Urang Organisasi Christian kabentuk pikeun mantuan jelema merlukeun
      mantuan, saperti help.So finansial lamun ngaliwat finansial
      kasusah atawa anu aya dina nu mana wae nu mess finansial, sarta anjeun kudu
      dana pikeun
      ngamimitian bisnis Anjeun sorangan, atawa Anjeun kudu injeuman ka settle
      hutang atawa bayar
      tagihan, mimitian a nice, atawa anjeun manggihan hésé
      ménta injeuman ibukota ti bank lokal, kontak urang ayeuna
      sarua ku e-mail
    successloanhome@gmail.com pikeun Alkitab nyebutkeun: "" Lukas 11:10 Dulur
      nanyakeun narima, sarta manéhna anu nyiar manggih, sarta manéhna anu knocks, panto
      bakal dibuka. "Jadi teu ngantep kasempetan ieu lulus anjeun ku salaku
      Yesus sarua kamari, ayeuna jeung salawasna more.Please ieu
      pikeun jalma dipikiran serius jeung sieun Allah.
      Kami ngarékoméndasikeun nu ngalengkepan jeung mulang wincik di handap ..
      Nami anjeun: ______________________
      alamat Anjeun: ____________________
      Nagara Anjeun: ____________________
      Pagawéan Anjeun: __________________
      Injeuman Jumlah Diperlukeun: ______________
      Injeuman Lilana: ____________________
      panghasilan bulanan: __________________
      Mobile Number Phone: ________________
      Dupi anjeun dilarapkeun keur injeuman saméméh: ________________
      Upami anjeun geus diterapkeun keur injeuman saméméh, di mana anjeun dirawat jujur?
      tempat pikeun anjeun nimu pausahaan? ...

      Meta gancang tur meunangkeun kaluar ti stress finansial, galau jeung teu ngarareunah
      kontak Richard Corporation injeuman Dinten ku e-mail di alamat di handap ieu:
      successloanhome@gmail.com.You kudu dirawat jeung pangalusna urang
      daya nepi ka anjeun meunang dana ieu dibikeun kana akun Anjeun, tur
      gancang jeung gancang Anjeun ngaréspon nangtukeun kumaha gancang Anjeun kudu narima
      injeuman Anjeun. Tanpa reureuh waé Panawaran pikeun anjeun
      injeuman pangalusna jeung gampang di dieu
      jeung urang. Mangga e-mail ka loka ieu di Liwat
      e-mail: successloanhome@gmail.com
      enya-enya
      Walon ku blk Ben sukses jadi rahayu

    ReplyDelete
  6. (Merithope6@gmail.com)

    Hello Kami Bu, istighfar. a lender injeuman sah jeung dipercaya ka lender, er tawaran gajian imah, gajian mobil, gajian hotel, tawaran komérsial, nu kudu ngamutahirkeun sakabéh kaayaan finansial di dunya / pausahaan pikeun mantuan maranéhanana anu kadaptar duit lenders gajian pribadi, mortgages, gajian konstruksi , laju dipikaresep low 2% jsb modal, gajian bisnis jeung gajian kiridit goréng gawé, mimitian up. Urang ngabiayaan proyék di leungeun jeung sungut Anjeun / mitra jeung Abdi hoyong nawarkeun gajian pribadi ka klien maranéhanana ti USD $ 12.000 ka $ 8.000.000, euro jeung pon kitu wungkul. Kuring méré gajian bisnis,
    gajian Personal, gajian mahasiswa, gajian mobil jeung gajian mayar tagihan. lamun
    kudu injeuman geus maneh mun ieu kanggo Anjeun pikeun kontak kuring langsung
    Dina: (merithope6@gmail.com)
    Allah ngaberkahan anjeun.
    tulus,
    Ibu: istighfar Hope
    Surélék: (merithope6@gmail.com)

    Catetan: Sadaya response kudu dikirim ka: (merithope6@gmail.com). kontak urang via e-mail kanggo inpo nu leuwih

    ReplyDelete
  7. Dupi anjeun geus ingkar injeuman ku hiji Company injeuman palsu, Ulah anjeun kudu an injeuman urgent mayar off tagihan Anjeun, Naha Anjeun kudu gajian unsecured, Dupi anjeun néangan hiji injeuman bisnis? injeuman pribadi, injeuman imah, injeuman mobil, injeuman mahasiswa, injeuman konsolidasi hutang, ibukota venture, jsb ... urang geus dibuka nepi opporunity finansial lending ka usaha jeung individu dina laju dipikaresep low jeung affordable tina laju dipikaresep 2%. upami anjeun kabetot pikeun nyokot injeuman urgent? Mangga Contact us ayeuna via E-mail: (ZENITHBANKOFNIGERIA321@GMAIL.COM) tur meunangkeun injeuman Anjeun ayeuna

    ReplyDelete
  8. Urang awak finansial luhur, urang méré kaluar injeuman ka individu di seluruh dunya, anjeun di moment ngalaman finansial di kamampuhan? Ulah anjeun kudu injeuman a? Ulah anjeun hayang ngadegkeun on Anjeun sorangan, lamun jawaban Anjeun enya ka luhur mangka anjeun ngan undak jauh ti overcoming maranéhanana hitches finansial?

    Urang méré kaluar gajian pribadi jeung bisnis individu jeung organisasi, jasa ieu bisa manteng liwat hiji periode nu ditangtukeun waktu mimitian antara periode nu ditangtukeun jeung lima taun jeung laju dipikaresep maximum 3%.

    Bageur nawaran reureuh di kontak email di handap pikeun lamun museurkeun.

    freedomfinance231@gmail.com

    Anjeun Sinareng hormat,
    Glyn Jones.

    ReplyDelete
  9. injeuman! injeuman !! injeuman !!!
    Dupi anjeun néangan hiji pausahaan injeuman swasta reputable jeung accredited anu mere gajian ka kasempetan waktu hirup. Urang nyadiakeun sagala rupa injeuman dina cara pisan gancang jeung gampang, injeuman pribadi, injeuman mobil, Home injeuman, injeuman Student, injeuman Bisnis, injeuman investasi, konsolidasi hutang, jeung leuwih. Dupi anjeun geus ditampik ku bank jeung lembaga keuangan séjén? Ulah anjeun kudu injeuman konsolidasi atawa KPR hiji? Milarian teu leuwih salaku urang di dieu pikeun nyieun sadaya troubles finansial Anjeun hiji hal jaman baheula. Urang injeuman dana kaluar individu jeung usaha merlukeun bantuan keuangan di laju 2%. No jumlah jaminan sosial diperlukeun jeung teu mariksa kiridit moderator, 100% dijamin. Kuring hayang make medium ieu pikeun nginpokeun yén urang ngarobah dipercaya jeung waris bantuan jeung urang bakal bungah nawarkeun anjeun injeuman a.
    Jadi surélék urang ayeuna di: (jonessmithgo@gmail.com) panawaran ayeuna keur injeuman a.

    ReplyDelete
  10. Wilujeng siang,
    Ulah anjeun kudu an injeuman urgent pikeun ngajawab kaperluan finansial Anjeun, nyadiakeun injeuman
    mimitian ti $ 3,000.00 ka $ 1000,000.00 Max, urang dipercaya, efisien,
    saum sareng dinamis, jeung 100% dijamin injeuman ogé méré (euro, pon kitu
    jeung dollar.) laju interest lumaku ka sadaya gajian geus (3%), lamun
    museurkeun meunangkeun deui ka urang.
    ngaliwatan (Geepeeloanfirm@gmail.com): Services disadiakeun di antarana:
    * Pamutahiran Home
    * Gajian manggih
    * Konsolidasi Debt injeuman
    * Gajian Business
    * Gajian Personal.
    kontak urang ayeuna jeung urang bungah pikeun ngalakukeun usaha jeung urang
    email: Geepeeloanfirm@gmail.com

    ReplyDelete
  11. God dag.

    Jeg kan ikke skjule denne store vidnesbyrd om, at finde sted i mit liv, jeg vil elske alle at vide det, og være delagtig det er derfor, jeg altid placere den på svar, jeg er fru, Shonda Tasono ved navn, jeg bor i Texas, United State of America, jeg vil gerne takke (Sir.Thomas Jefferson) for hans venlighed over mit familieliv. Jeg har aldrig vidste, at der er stadig rart långiver som dette på internettet og jord her. Blot nogle måneder tilbage, jeg var på jagt efter et lån på $ 100,000,00 da jeg kørte ud af penge til fodring og husleje. Jeg blev snydt $ 700 Dollars og jeg besluttede ikke at involvere mig selv i sådan virksomhed igen, men en ven af ​​min introducerede mig til et lån firma grundet mit udseende og gerninger. Og jeg fortalte ham, at jeg ikke er længere interesseret nogen lån deal, men han fortalte mig, at der stadig er en dejlig långiver, hvem han vil anbefale mig til, og jeg lavede en prøve og jeg er meget taknemmelig heldig er jeg i dag, fik jeg et lån beløb på $ 100,000.00usd ved denne store Company (Beverly Loan Company), der forvaltes af (Thomas Jefferson) Hvis du har brug for en ægte eller legit lån eller finansiel bistand, og du kan være pålidelige og betroede af stand til at betale tilbage på rettidigt af de midler, vil jeg rådgive dig til at kontakte ham via: (beverlyloancompany2@gmail.com) Og vil du være fri for svindel på internettet. Alle takket være Sir.Thomas Jefferson Du er den, der fjerner mig og min familie ud af fattigdom. Grunden til jeg gør dette er, at jeg lover Sir.Thomas Jefferson, at hvis jeg virkelig fik min lån, vil jeg reklamere hans selskab og bringe kunder til sin virksomhed. Kontakt ham via (beverlyloancompany2@gmail.com) for lånet, du har ledt efter.

    Tak
    Shonda Tasono

    ReplyDelete

 
×
ISUZU ELF NMR