Tuesday, 26 April 2011

Fisika_Soal dan Pembahasan Listrik dinamis2 (english)

1.    To move 4 colomb from A to B need 10 joule. Determine the potential diference Between A and B
a.    2,5 v
b.    40 v
c.    35 v
d.    6 v
e.    1 v
2.    Known strong currents of 0.5 amperes flows in a lawyer-
conductivity which has a potential difference of 6 volts. Determine barriers
Conductor power is!
a.      24 Ω
b.      3 Ω
c.       30 Ω
d.      12 Ω
e.      6,5 Ω
3.     Given a conductive wire has a length of 100 m, cross-sectional area 2.5 mm2, and barriers to the type of 17 × 10-7 Ωm. Determine the resistance of the wire!
a.    68Ω
b.    86Ω
c.    34Ω
d.    60Ω
e.    12Ω
4.   

a.       1 A
b.      2 A
c.       0,5 A
d.      4 A
e.      3 A
 
 In a series of pictures below! How much stronger currents at I3
5.        A conductive wires with electrical resistance 11.5 ohms is connected to an electrical voltage of 6 V within 0.5 ohms of resistance Calculate the currents in the circuit and the voltage-nez!
a.                       1 A
c.        0,5 A
e.        1,5 A
b.        2 A
d.        1,25 A


6.    Three barriers, each worth 3 Ω, 4 Ω, 6 Ω arranged in parallel. Calculate the resistance successor!
a.    4/3 Ohm
b.    2 ohm
e.    5 ohm
c.    4 ohm
d.    ¾ 0hm


7.    Within 5 minutes, an incandescent lamp using energy 9000 J. Calculate the incandescent electric power
a.     
c.     
e.     
b.    30 w
d.     


8.    60 C electric charge flowing through a Conductor for 2 minutes, then the current is strong ....a. 0,5 A                                             d. 5 A
b. 0,36 A                                            e. 55 A
c. 12 A
9.    Here are the steps that must be done to reduce energy wastage of electricity, except
a.    using low-power fluorescent lights
b.    using electric powered
c.     turn off lights during the day
d.    reduce the time of use electrical equipment
go left off the television when
10.  If the voltmeter indicates 50 volt and ammeters shows 2.5 A, then the resistance (R) is ....
a.
125 Ω
d.
20 Ω
b.
0,5 Ω
e.
12,5Ω
c.
0,05 Ω


11.Wire A and B are made of the same material and have equal length. When the cross-sectional area A two-time cross-sectional area B, then ....electrical resistance A half of electrical resistance B
a.         electrical resistance A    electrical resistance B
b.         electrical resistance B half of electrical resistance A
c.         electrical resistance B fourth  electrical resistance A
d.         electrical resistance B equal with electrical resistance A
12.   If a strong current in a piece of wire Conductor = 2 amperes, what is the amount of electric charge flowing through the conductive wire cross section for 1 minute?
a.    120 coulumb
b.    60 coulumb
c.    2 coulumb
d.    1 coulumb
e.    12 coulumb
13.   If an electrically conductive wire energized electrical charge of 360 coulombs in 1 minute, determine the electric currents passing through the conductive wire!
a.     3 A
b.    2 A
c.    4 A
d.    5 A
e.    6 A
14.   A ammeters have obstacles in 4 ohms, only capable of measuring up to 5 mA. Ammeters will be used to measure the amount of electrical current to 10 A. Determine the magnitude of shunt resistance to be installed in parallel on ammeters.
a.    10 Ω
b.    5 Ω
c.    20 Ω
d.    0,5 Ω
e.    2 Ω
15.   A voltmeter has a resistance of 3 , to measure the maximum voltage of 5 volts. If you want to enlarge the limit of the measuring voltmeter to 100 volts, specify the face of obstacles that must be installed in series on the voltmeter.57 kΩ
a.      58 k Ω
b.      32 k Ω
c.       50 k Ω
d.      80 k Ω
e.      57 k Ω
16.   A piece of iron wire length of 20 meters and 1 mm2 cross section, has a 10-7 type ohmmeter resistance. If between the ends of the wire mounted 60-volt potential difference, determine the currents flowing in the wire!
a.      3 A
b.      6 A
c.       30 A
d.      60 A
e.      2 A
17.   Four major obstacles inhibiting each 2 ohm, 4 ohm, 4 ohm and 1 ohm installed in parallel. what is the big obstacle successor?0,5 Ω
a.    1 Ω
b.    2 Ω
c.    3 Ω
d.    4 Ω
e.    0,5 Ω
18.   Within 2 minutes of flow of 180 Coulomb charge on a conductive wire. Large currents flowing on the wire is .......
a. 0,5 A
b. 0,75 A
c. 1,5 A
d. 2,25 A
e. 3 A
19.   A lamp that has a 5 Ohm resistance mounted on a current source which has a 12-volt potential difference. Many charge that flows through the lamp for 5 minutes at ........
a. 360 C
b. 480 C
c. 640 C
d. 720 C
e. 240 C
20.   Resistance value above replacement for the circuit if the five barriers are identical at 6 Ω is ......
A. 30 Ω
B. 14 Ω
C. 12 Ω
D. 9 Ω
e. 6 Ω
21.   The amount of current flowing in the circuit and the potential difference between points A and B respectively are .....
A. 1 A and 11,5 volt
B. 1 Aand 12 volt
C. 2 A and 6,5 volt
D. 2 A and 12 volt
e. 1 A and 6 volt
22.   If R1 = 1 Ω, R2 = 2 Ω, R3 = 3 Ω and the value of E is 9 volts, the large currents flowing in the circuit is .....
A. 1 A
B. 1,5 A
C. 2 A
D. 3 A
E. 4 A
23.   Installation ampermeter and voltmeter correctly shown a picture with numbers ....
A. 1, 2 and 3
B. 1 and 3
C. 2 and 4
D. 1, 2, 3 and 4
E. only 3
24.   Note the picture cut electrical circuit consisting of 7 pieces of identical barriers each worth 10 Ω following!
                


(1) I 2 = I 3 + I 4
(2) I 2 = I 6
(3) I 1 = I 5 + I 6
(4) I 7 = I 3 + I 4 + I 6
The statement is true ....a
A. 1, 2 dan 3
B. 1 dan 3
C. 2 dan 4
D. 1, 2, 3 dan 4
E. Only 3
25.   A reading lamp 220 Volt, 100 watt. Barriers are owned by the lights .....
A. 121 Ω
B. 242 Ω
C. 484 Ω
D. 968 Ω
E. 686 Ω
26.   A water heater is installed on 200 volt voltage so that electric current flowing is 0.5 A. if the heater is being used to heat water with a temperature 20oC 500 grams, then the time needed to heat the water to start boiling water type is ......( heat = 4200 J / kg oC)
A. 7 minute
B. 14 minute
C. 28 minute
D. 56 minute
E. 42 minute
27.   A simple home subscribe electricity grid, using 2 25 watt lamp and a lamp 15 watts, an average of 10 hours light per day. If the price of 1 kWh USD 500.00 then the cost of electrical energy that must be paid for 1 month (30 days) is ....
A. Rp 4.250,00
B. Rp 6.500,00
C. Rp 9.750,00
D. Rp 12.850,00
E. Rp 13. 550,00
28.   Anton bought a lamp at an electronics store with specification 110 V; 100 watts. If the utility PLN Antonio home is 220 volts, then the power light is a moment when installed ....
A. 400 watt
B. 200 watt
C. 100 watt
D. 25 watt
e. 50 watt
29.    ____/\/\/\/\____
3 Ω
  ____/\/\/\/\____
            3 Ω
      _______/\/\/\/\________/\/\/\/\_____
                        3 Ω                    3 Ω


A                                                                 B

The changer resistor in rangkaian above is….
a.      3 Ω
b.      1/3 Ω
c.      ¾ Ω
d.      1 Ω
e.      4 Ω


30.   A ____/\/\/\/\/\_____/\/\/\/\/\_____/\/\/\/\/\____B
   12 Ω             4 Ω                6 Ω
            Changer resistor of surface AB (RAB) is ….
a.    22 Ω
b.    16 Ω
c.    10 Ω
d.    5 Ω
e.    2 Ω

1.       a
2.       d
3.       a
4.       a
5.       c
6.       a
7.       b
8.       a
9.        b
10.    b
11.    D
12.   A
13.   E
14.   C
15.   E
16.   C
17.   E
18.   C
19.   D
20.   B
21.   A
22.   B
23.   B
24.   A
25.   D
26.   C
27.   C
28.   A
29.   A
30.   e

0 comment:

Post a Comment

 
×
ISUZU ELF NMR