Tuesday, 26 April 2011

Fisika_Soal dan Pembahasan listrik dinamis (english)

Here is! Check this! :D
1.    The electric current which through a conductor is 22,5 A. The value of moving electron on these conductor in 1,5 minutes is….
a.    2025 C
b.    3375 C
c.    20,25 C
d.    33,75 C
e.    2075 C
2.    36 A of electric current through a conductor over some time, the moving electrons are 180 C. The moment is….
a.    10 s
b.    5 s
c.    9 s
d.    0,2 s
e.    0,5 s
3.    Electric current which through in a conductor if the moving electron is 69 C in 52 second is….
a.    1 A
b.    2 A
c.    1,5 A
d.    2,5 A
e.    3 A
4.    The large of the surface is up, so the electric current is….
a.    down
b.    stay
c.    same
d.    up
e.    have no relation
5.    A conductor has 7,7 m long, 14mm radius, and kind of resistor 0,002 Ωm so the resistor is….
a.    100 Ω
b.    154 Ω
c.    200 Ω
d.    70 Ω
e.    50 Ω
6.    Resistor in some conductor 75 Ω. The value of resistor in other conductor which have the same kind but the radius is 5 fold bigger then first conductor is….
a.    4 Ω
b.    15 Ω
c.    25 Ω
d.    5 Ω
e.    70 Ω
7.    Resistor in a conductor is 300 Ω, those resistor is connected to the 15 volt battery. So the electric current which through the conductor is….
a.    0,5 A
b.    0,05 A
c.    5 A
d.    2 A
e.    20 A
8.    An electric washing machine with 250 watt / 220 volt, is used 1,5 hours. The electrical energy we need is.
a.    90 joule
b.    22.500 joule
c.    1.350.000 joule
d.    15.000 joule
e.    375 joule
9.    In a house is used some electrical tools, there are lamp 75 watt, washing machine 350 watt, water pomp 150 watt, hot water shower 600 watt, and TV 300 watt. If these house use PLN network with potential 220 V, so the electrical tools which have biggest resistor is.
a.    TV
b.    Water pomp
c.    Lamp
d.    Washing machine
e.    Hot water shower
10. In a lamp was written 55 W / 220 V. This lamp use in potential 220 volt. The electric current is….
a.    0,4 A
b.    0,5 A
c.    0,75 A
d.    0,55 A
e.    0,25 A
11. In a lamp was written 25 W / 220 V. These lamp use in different potential 220 volt. The resistor is….
a.    1936 Ω
b.     5500 Ω
c.    1396 Ω
d.    4840 Ω
e.    3872 Ω
12. A house use lamp with electrical energy 6000 joule at 4 minutes. If this lamp use in different potential 220 volt, the power of the lamp is….
a.    15 W
b.    25 W
c.    30 W
d.    40 W
e.    50 W
13. Here the true formula to count electrical power, except….
a.    P = W / t
b.    P = V i
c.    P = V i R
d.    P = i2 R
e.    P = V2 / R
14. Some house with electrical facility there are, 4 lamps with power 20 watt, 1 TV 150 watt. Those electrical tools are used about 12 hours/day. The price which should be paid along 1 month if the price of 1 Kwh is Rp 100, is…..
a.    Rp 2070
b.    Rp 2880
c.    Rp 5400
d.    Rp 8280
e.    Rp 16560
15.                            I2
            I1                                                I4
                                 I3     
Based on Law I Kirchoff if I1 = 8 A, I3 = 5 A, so the value of I4 is…
a.    5 A
b.    3 A
c.    4 A
d.    2 A
e.    8 A
16. A ____/\/\/\/\/\_____/\/\/\/\/\_____/\/\/\/\/\____B
   12 Ω                   4 Ω                6 Ω
      Changer resistor of surface AB (RAB) is ….
a.    22 Ω
b.    16 Ω
c.    10 Ω
d.    5 Ω
e.    2 Ω
17.     _____/\/\/\/\_____/\/\/\/\_____/\/\/\/\_____
                3 Ω           6 Ω             3 Ω


                            5 V
                                           i

electric current in surface above is….
a.    3 A
b.    1/3 A
c.    6 A
d.    – 1/6 A
e.    – 1/3 A




For number 18-20
    ____/\/\/\/\____/\/\/\/\_____
              9 Ω          3 Ω
                 (R1)          (R3)
                              (R4)   6 Ω

                                   6 V
                                             i


18. Electric potential in R1 is….
a.    2/3 volt
b.    ½ volt
c.    3 volt
d.    1 volt
e.    2 volt
19. Electric potential in R2 is….
a.    2/3 volt
b.    ½ volt
c.    3 volt
d.    1 volt
e.    2 volt
20. Electric potential in R2 is….
a.    2/3 volt
b.    ½ volt
c.    3 volt
d.    1 volt
e.    2 volt

For number 21-24    ____/\/\/\/\____
        24 Ω (R1)
 _________/\/\/\/\__________
         8 Ω (R2)
      ____/\/\/\/\____
          6 Ω (R3)
     12 V
                                          _____i_____    __________
     
21. Changer resistor in surface above is….
a.    3 Ω
b.    4 Ω
c.    12 Ω
d.    24 Ω
e.    38 Ω
22. Electric current in R1 is….
a.    3 A
b.    ½ A
c.    3/2 A
d.    2 A
e.    2/3 A
23. Electric current in R2 is….
a.    3 A
b.    ½ A
c.    3/2 A
d.    2 A
e.    2/3 A
24. Electric current in R2 is….
a.    3 A
b.    ½ A
c.    3/2 A
d.    2 A
e.    2/3 A
25.   ____/\/\/\/\____
3 Ω
  ____/\/\/\/\____
            3 Ω
 _______/\/\/\/\________/\/\/\/\_____
                              3 Ω                    3 Ω


A                                                                 B

The changer resistor in rangkaian above is….
a.      3 Ω
b.      1/3 Ω
c.      ¾ Ω
d.      1 Ω
e.      4 Ω

26.                     ____/\/\/\/\____
        2 Ω
      ___/\/\/\/\_______/\/\/\/\_______/\/\/\/\___
             5 Ω                   6 Ω                  4 Ω
                                       ____/\/\/\/\____
                                                  3 Ω
P                                                                                           Q

The changer resistor of surface above is….
a.    10 Ω
b.    9 Ω
c.    1 Ω
d.    20 Ω
e.    15 Ω

For number 27-30
         /\/\/\/\      B      /\/\/\/\
A                   i1      5 Ω                  5 Ω    i2      C

               2 Ω

    10 V,1 Ω        i3     10 V, 1 Ω

F                                                                      D
                                          E
27. The value of i1 is….
a.    3 A
b.    1 A
c.    5 A
d.    4 A
e.    2 A
28. The value of i2 is….
a.    3 A
b.    2 A
c.    1 A
d.    5 A
e.    4 A
29. The value of i3 is….
a.    5 A
b.    4 A
c.    3 A
d.    2 A
e.    1 A
30. The value of VAD is….
a.    ½ volt
b.    1 volt
c.    2 volt
d.    3 volt
e.    4 volt





Pembahasan

1.    A
2.    B
3.    C
4.    D
5.    E
6.    A
7.    B
8.    C
9.    D
10. E
11. A
12. B
13. C
14. D
15. E
16. A
17. B
18. C
19. D
20. E
21. A
22. B
23. C
24. D
25. E
26. A
27. B
28. C
29. D
30. E

0 comment:

Post a Comment

 
×
ISUZU ELF NMR